50x ‘Woeste Willem’ voor Delftse kinderen

Door Willy Tiekstra op 21 juni 2020

Ook dit jaar wordt in het kader van de leesbevorderingscampagne “Geef een prentenboek cadeau” weer een jeugdklassieker beschikbaar gesteld om kinderen de kans te geven op te groeien met boeken. Dit keer is het “Woeste Willem”, van de bekende kinderboekenschrijvers Ingrid en Dieter Schubert.
Ieder boek opent een hele nieuwe wereld voor een kind. Lezen en vooral ook sámen lezen, vergroot niet alleen de taalbeheersing, maar versterkt ook de band tussen ouder en kind. Ik was dan ook meteen enthousiast over het idee om als lokale PvdA-afdeling 50 exemplaren van “Woeste Willem” beschikbaar te stellen aan de Delftse Voedselbank. In de Gemeenteraad zet ik mij al geruime tijd in voor de versterking van het onderwijs in Delft. Het stimuleren van taalonderwijs is daarvan een essentieel onderdeel. Taal vormt immers de sleutel tot meedoen in onze samenleving. Taal biedt je ook de kans om je verder te ontwikkelen in de richting van opleiding en werk.
Met dit geweldige boek bieden we in de allerbeste sociaaldemocratische traditie kinderen in Delft én hun ouders de gelegenheid kennis te maken met de wondere wereld van verhalen én de schoonheid van onze taal. Ik ben blij daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren (en heb zelf trouwens ook genoten van het boek …)
Willy Tiekstra, fractievoorzitter PvdA Delft

Willy Tiekstra

Willy Tiekstra

Willy Tiekstra is fractievoorzitter  voor de PvdA binnen de Gemeenteraad in Delft.

Meer over Willy Tiekstra