Bewoners Heilige Land, Zeeheldenbuurt en Reinier de Graafweg laten zich horen

27 december 2017

Het Heilige Land, de Zeeheldenbuurt en de Reinier de Graafweg stonden de afgelopen maanden volop in de belangstelling in de Gemeenteraad en al helemaal bij de betreffende buurtbewoners zelf. In het Heilige Land wil Woonbron de bekende witte huisjes slopen en die vervangen door nieuwbouw die beter voldoet aan de hedendaagse eisen. De meeste bewoners hebben het er echter prima naar hun zin en willen dan ook eerst zien of sloop nu echt wel nodig is. De PvdA heeft de afgelopen maanden overlegd met de bewoners, maar ook met de directeur van Woonbron en verantwoordelijk PvdA-wethouder Raimond de Prez. De wethouder heeft daardoor bepaald dat Woonbron eerst maar eens met een goed technisch rapport moet komen, waaruit blijkt wat de staat van deze huizen nu werkelijk is.

In de Zeeheldenbuurt wordt de verkeerssituatie aangepast, zowel onderaan de Sebastiaansbrug als bij het Poortlandplein. De toenemende stroom fietsers van en naar de TU-wijk zorgt daar voor steeds meer gevaarlijke situaties en verkeersopstoppingen. Ook de Reinier de Graafweg krijgt in de toekomst veel meer verkeer te verwerken nu deze bij Den Hoorn op de A4 wordt aangesloten. De bewoners maken zich ernstig zorgen over deze fikse toename van het verkeer.
Het zijn zorgen die wij als PvdA zeer serieus nemen. Mede op ons aandringen heeft verantwoordelijk wethouder Lennart Harpe in de Gemeenteraad de toezegging gedaan dat er voortaan vaker met de bewoners van de Zeeheldenbuurt en de Reinier de Graafweg zal worden gesproken, zodat hun zorgen en suggesties ook meegenomen kunnen worden in de uitvoering van de werkzaamheden in hun wijk.

Bert Brehm ([email protected])