Bezoek aan Stichting Move

Door Goriska van Cooten op 30 mei 2018

Op uitnodiging van Mirte Weller van de stichting MOVE ben ik gaan kijken bij één van de projecten. Een bevlogen juf van groep 8 van de Gabrielschool komt met haar klas aan op het Rugbyveld van Thor, Studenten Ruby Club Delft. Ze hebben zojuist een rondleiding in de Bibliotheek van de TU gehad om te zien wat studeren is, en nu gaan ze rugbyen. De leerlingen zijn super fanatiek, net als hun juf. Hoewel sommige liever profvoetballer willen worden of iets met atletiek, hebben ze hier naar uitgekeken. De studenten van Thor kennen de leerlingen al. Ze zijn al weken bezig met een projecten vanuit de Stichting Move. Move koppelt een lagere schoolklas (uit minder bedeelde wijken) aan een groepje studenten van een studentenvereniging. De jonge scholieren bedenken een actie die zij kunnen doen in hun eigen omgeving en voeren die samen met de studenten uit. Op deze manier ontdekken zij dat ze invloed hebben. De studenten nemen de scholieren een dagje mee in het leven van een student: studeren (bieb), sporten (rugby) en na de rugby het sociaal leven: ranja op de boot.

De schoolklas heeft zelf bedacht dat ze iets is willen ondernemen tegen een onveilig gevoel in het park bij de school. Ze gaan een mooi graffiti kunstwerk laten maken door een echte artist. Als het af is ga ik zeker kijken. Hier word ik blij van: zeggenschap kinderen, eigen initiatief, verbinden studenten met de stad, in de buurt verschil maken en mensen betrekken! Super! Bedankt juf, Mirte en Studenten Rugby Club Thor. 

Goriska van Cooten

Goriska van Cooten

Goriska van Cooten staat op nummer twee op de lijst van de PvdA Delft voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het is tijd om Goriska beter te leren kennen.

Meer over Goriska van Cooten