Een zomerbericht van de PvdA Delft

Door Nelly de Ridder op 13 juli 2020

Voor de meeste mensen geldt dat de laatste maanden extra vermoeiend waren: anders met elkaar omgaan, anders werken, vergaderen, besturen, en politiek bedrijven. Soms wordt dat het nieuwe normaal genoemd. Maar het is natuurlijk helemaal niet normaal. Gelukkig krijgen de meeste mensen nu vakantie en kunnen we allemaal een beetje bijkomen.

In het bijzonder wensen we onze wethouder en de fracties een goede vakantie. Na een periode van keihard werken is het goed even een pas op de plaats te kunnen maken.

Na de zomer wordt het campagnetijd en dat belooft een periode met veel activiteiten te worden. Er staat al een heel mooi filmpje van Karin Schrederhof online waarin ze uitnodigt om vragen te stellen over de aanpak van het woningbouwvraagstuk (https://nl-nl.facebook.com/DelftsePvdA/videos/vb.1431301967187871/876413226102024/?type=2&theater). Ook zijn er buurt-filmpjes in de maak.

En we willen graag een vervolg geven aan de succesvolle oproep aan leden om mee te denken met actuele vraagstukken zoals afgelopen maand gebeurde mbt het mobiliteitsbeleid. Met dank aan Wiebe Postma heeft een groot aantal leden waardevolle input kunnen meegeven aan Goriska van Cooten.

Eerder is ook een oproep gedaan om mee te denken over het nieuwe landelijke verkiezingsprogramma van de PvdA: “wat moet er morgen anders”. Vanuit Delft zijn 7 verhalen ingebracht met als thema’s: verduurzaming van het pensioenstelsel, de wens om sportverenigingen (met diversiteit) meer te subsidiëren, meer inzicht te geven in de kwaliteit van zorgverlening, om online misbruik (wraakporno) te voorkomen en zorg te dragen voor ouderenhuisvesting (doorstroming) en goede omstandigheden voor zieke medemensen.

Na de zomervakantie gaat de campagne echt beginnen en daarvoor zijn al veel leuke en verrassende activiteiten bedacht waaronder een pubquiz en politieke café’s. Dat is superleuk om te organiseren, vooral als je dat met een aantal mensen samen kunt doen. En goed nieuws: je kan meedoen! Het campagneteam is op zoek naar versterking en ook binnen het bestuur is alle ruimte voor nieuwe mensen met eigen ideeën en inzet voor komende periode. Wil je meedenken of meedoen, neem dan even contact met ons op via een mailtje of bellen/appen kan ook (06-10578829). Ook als je interesse hebt om gemeenteraadslid te worden is dit een goede manier om je daar op voor te bereiden.

Hartelijke groet, Nelly de Ridder

Nelly de Ridder

Nelly de Ridder

Sinds 2013 ben ik politiek actief binnen de PvdA. Politiek is volgens mij “van” en “voor iedereen” en moet als het even kan ook nog leuk zijn. Het gaat over onze samenleving die vraagt om inzet, succesvolle samenwerking en het maken van verantwoorde keuzes. Ik denk wel eens dat het allemaal beter kan, maar ik

Meer over Nelly de Ridder