Verkiezingsdebat Omroep Delft

13 maart 2022

Verkiezingsdebat Omroep Delft

14 maart 2022 19:30

Namens de PvdA Delft zal de lijsttrekker, Karin Schredehof deelnemen.

Openingsvraag:

Als je mag kiezen, wordt je dan wethouder Duurzaamheid & Energie, Ruimtelijke Ordening & Verkeer of Wonen? En waarom?

Het debat zal gevoerd worden aan de hand van een aantal stellingen:

Wonen:

De TU groeit door, dat betekent dat er steeds meer studenten komen, die anderen de kans op een woning ontnemen. Dat leidt tot de stelling:

1. De gemeente moet snel meer woningen bouwen. te beginnen met 1000 noodwoningen voor jongeren, studenten en statushouders.

Klimaat

2. Vrijwel alle partijen willen meer groen in de buurten:

Bewoners moeten meer kansen krijgen om gezamenlijk meer groen aan te leggen in de openbare ruimte, de gemeente moet dan de inrichting aan de inwoners zelf overlaten.

Ruimtelijke ordening – projecten

3. Projecten: Schieoevers

Schieoevers is een extreem ambitieus project met een combinatie van werken en wonen. Het is heel belangrijk dat daar veel ruimte komt voor de nieuwe maakindustrie, ook als dat ten koste gaat van (de kwaliteit van) de woningen.

4. In Kabeldistrict worden heel veel woningen gebouwd, binnen de muren van de Kabelfabriek. De gemeente moet ook financieel investeren om ervoor te zorgen dat die nieuwe wijk echt bij Delft hoort en Delftenaren dat ook zo ervaren.

6. Druk op de Binnenstad:

Als er ruimte vrijkomt door parkeren in de garages moeten we die zeker niet gebruiken voor fietsparkeren.

Participatie 

7. De initiatiefnemer van een bouwproject is verantwoordelijk voor een goede participatie. De gemeente moet controleren dat dat eerlijk en goed gebeurt.