Lid Ombudsteam

Abdel Manaaoui

Abdel Manaaoui

Over Abdel Manaaoui

0620038979a.maanaoui@live.nl

De afgelopen raadsperiode heb ik me met veel enthousiasme, verantwoordelijkheid en met plezier ingezet om onze sociaal- democratische idealen te realiseren. De komende raadsperiode wil ik me inzetten voor een sociale stad, de signalen uit de stad vertalen naar politiek beleid en actie. Met overtuiging en energie zal ik waar maar nodig is, zoveel mogelijk kansen benutten om onze partijstandpunten te verdedigen en waar te maken. Abdel nam op 28 maart 2018 afscheid van de raad na de verkiezingen.

Abdel is voorzitter Werkgroep Migranten Communicatie, Secretaris Marokkaanse Sociaal Culturele Vereniging Delft en Programmamaker bij Radio Westlandse Omroep Stichting (WOS).
Hij is medewerker bij de firma BMC.

Motivatie/aandachtsvelden

Ten eerste wil me focussen op jongeren omdat zij de toekomst hebben: zij moeten straks de maatschappij verder brengen, de economie en de maatschappij draaiend houden. Ik wil me ook hard maken voor ouderen die deze maatschappij hebben helpen opbouwen. Voor mij staan centraal de groepen in de samenleving die niet vanzelf sprekend weerbaar zijn. Ik vind het van groot belang dat niemand in de maatschappij tussen de wielen van de besluitvorming komt of dat nu jongeren, chronisch zieken of ouderen zijn. Dit wil ik o.a. bereiken door te communiceren met de stad met de volgende doelen:
1. De burgers goed geïnformeerd over waar de raad zich mee bezig houd.
2. De signalen die burgers en het maatschappelijk middenveld afgeven, horen en vertalen naar beleid.
Met andere woorden als raadslid wil ik me laten horen en zien in de stad, mijn oor te luister leggen en de ontwikkelingen in de stad op de voet volgen.

Een van de krachten van Delft is dat er een breed onderwijsaanbod is, van middelbare scholen tot hoge scholen en universiteit. Dit brede onderwijsaanbod biedt mogelijkheden om te werken aan een stevige basis van jongeren. Daarnaast is het onderwijsaanbod in Delft aantrekkelijk voor studenten en blijft Delft een “jonge” stad.

Delft heeft een zeer divers samengestelde bevolking, qua opleiding, etnische achtergrond, etc dit is een verrijking voor de stad. Het is wel van belang dat elke groep kansen krijgt en pakt om het beste uit zichzelf te halen. Het aanboren van de talenten zal waar nodig ook afgedwongen moeten worden. Economische zelfstandigheid is voor de emancipatie van alle burgers. Wat mij betreft wordt iedereen serieus genomen om te werken aan die economische zelfstandigheid.