Debat Europese Verkiezingen in TU Aula met Fardau Procee (PvdA)

7 mei 2019

Woensdag 8 mei om 19:00 uur vindt het EU verkiezingsdebat plaats in de Aula van de TU Delft.

Fardau Procee Nr. 11 op de lijst van de Europarlementariers vertegenwoordigt de PvdA. Hieronder kunt u wat meer over haar lezen.

Geboren en getogen Friesland in een arbeidersgezin, kreeg ik de kans om als eerste van mijn gehele familie naar de universiteit te gaan. Daar studeerde ik internationale betrekkingen en godsdienstwetenschappen.

Maar na de grote stad bleef het lonken en woonde en werkte ik op verschillende plekken in de wereld voor de VN en de EU, waaronder Jeruzalem, New York en Brussel.

Ik ben daarom ook vanuit mijn persoonlijke achtergrond enorm overtuigd van het verheffingsideaal en dat onderwijs een mens kan emanciperen. Het recht op gelijke kansen staat onder druk en daar wil ik me voor inzetten.

Ook kwam ik er tijdens mijn tijd in het buitenland achter dat internationale samenwerking ingewikkeld, maar noodzakelijk is.

In onze moderne, verbonden wereld beperken de uitdagingen zich nu eenmaal niet (meer) tot onze landsgrenzen. Denk aan klimaat, belastingen voor multinationals, maar ook aan fatsoenlijk werk en arbeidsrechten. Juist nu moet je de grens over om samen te werken, voor de Nederlander. Ik geloof in een Europa waar iedereen zeker is van veiligheid, kansen en eerlijk werk. Nu, en in de toekomst!