Nieuwe Leergang : Lokale politiek, hoe kan ik actief worden? – Ook voor niet-leden

Door Ruud Braak op 1 december 2020

 

Zou jij een actieve rol willen spelen in de lokale politiek? Ben je geboeid door de uitdagingen waar jouw gemeente de komende jaren voor staat? Voel je je positief aangesproken door de manier waarop de PvdA zich inzet om haar idealen werkelijkheid te laten worden? En wil je daar een bijdrage aan leveren?

Doe dan mee aan de leergang over lokale politiek!

Tijdens deze leergang maak je kennis met de plaatselijke PvdA afdeling en ontdek je welke mogelijkheden er zijn om actief te worden binnen de PvdA. Er is altijd iets te doen dat bij jouw belangstelling en mogelijkheden past. Wil je bijvoorbeeld helpen tijdens een verkiezingscampagne, of meedenken over de politieke koers? Of wil je meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2021? Dan is deze leergang iets voor jou!

Naast aandacht voor de geschiedenis van de sociaaldemocratie en de beginselen van de PvdA, leer je tijdens de leergang bijvoorbeeld wat een raadslid of een wethouder precies doet en wat er op jouw gemeente afkomt de komende jaren. Ook leer je hoe je als raadslid omgaat met de media en hoe je aandacht kunt krijgen voor de standpunten en resultaten van de PvdA.

In zeven avonden van elk twee uur krijg je een uniek kijkje in de politieke keuken. Voor elke bijeenkomst worden interessante sprekers uitgenodigd uit de landelijke en de lokale politiek. Deze leergang wordt gezamenlijk georganiseerd door de PvdA-afdelingen Den Haag, Leiden Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.

De bijeenkomsten zullen (digitaal) worden gehouden op: 12 januari, 26 januari, 9 februari, 16 februari, 9 maart, 23 maart en 30 maart.

Graag vragen we je, als je mee wilt doen, om een korte motivatiemail te schrijven. Meld je voor 15 december 2020via ons contact formulier, of door het bestuur een email te sturen.

Bestuur PvdA Delft/Midden-Delfland

[email protected]

Ruud Braak

Ruud Braak

Ruud Braak, voormalig wethouder Lansingerland, is op 13 februari 2019 toegetreden tot het bestuur van de afdeling PvdA Delft/Midden Delfland. hij heeft daar de taak van secretaris op zich genomen,  

Meer over Ruud Braak