Pluim van de Arbeid voor De Buurtverbinders Voordijkshoorn

9 april 2018

De PvdA is blij met alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Delft en haar inwoners. Er zijn veel organisaties die belangrijk werk verrichten op tal van verschillende fronten in de stad, zorg, onderwijs, cultuur, etc. Op basis van de ingezonden reacties op de vraag om belangenorganisaties te nomineren voor deze Pluim van de Arbeid waar ook nog een mooi bedrag van 250 euro aan gekoppeld is gekozen om De Buurtverbinders in de wijk Voordijkshoorn.

De uitreiking zou aanvankelijk tijdens de voorjaarsmarkt in maart plaatsvinden, maar deze werd ivm het slechte een paar weken uitgesteld, Afgelopen zaterdag 7 april was het echter zover. Heerlijk lenteweer vormde het decor voor de voorjaarsmarkt en… de uitreiking van de Pluim aan de Buurtverbinders van de Voordijkshoorn door onze afdelingsvoorzitter, Karin Schrederhof.

De Buurtverbinders, van buurthuis de Parel (Voordijkshoorn) werken samen met Delft voor elkaar, woningbouwverenigingen, winkeliers en de Gemeente om van hun buurt een fijne buurt te maken waar je met veel plezier woont.  Zij zorgen met veel toewijding voor meer samenhang in de wijk. Zij proberen met het Eetcafé onder de Pannen en met verschillende markten door het jaar de  levendigheid en de verbinding in de buurt te vergroten.   De kerstmarkt was  een groot succes. waarbij veel buurtgenoten en kinderen van school elkaar ontmoetten. Ook de voorjaarsmarkt van afgelopen zaterdag was weer een groot succes.

Zie ook een profiel van een van de vrijwilligers, Fred van Helden, in Delft op Zondag

 

Waar ben je naar op zoek?