Fractievoorzitter Provinciale Staten

Anne Koning

Lid Provinciale Staten

Onzeker zijn over je huis, je baan, de buurt. Er is zo veel dat beter kan en beter moet in Zuid-Holland. Er moeten meer betaalbare woningen voor iedereen komen. Onze leefomgeving kan gezonder – schoner, groener. Mensen die werk zoeken kunnen beter geholpen, of je nu net van school komt of al wat ouder bent. Want het is toch bizar dat er mensen werk zoeken en ook bedrijven die niet genoeg personeel kunnen vinden? Voor al die dingen uit ons programma ga ik me de komende periode weer inzetten. Want het zijn dingen die we allemaal zien. Waar we ons zorgen over maken. Voor jezelf nu of voor de toekomst van onze kinderen.

Als lijsttrekker ben ik trots op ons programma (wonen, werken, leven – zeker in Zuid-Holland) en op onze kandidaten. Wij werken aan zekerheid. Met een enorme diversiteit aan mensen, vol waardevolle ervaringen en uit verschillende plekken van de provincie. En zo werken we niet alleen in de provincie, maar ook in het waterschap en in de Eerste Kamer. Want op 20 maart ga je 1x naar het stembureau, om er 2x te stemmen, voor 3x invloed.

Ik ben al heel lang actief bij de PvdA. Dat begon al toen ik nog op de middelbare school zat. Later als student (in Wageningen) werd ik gemeenteraadslid. Ik woon nu al lang in Delft, waar ik ook wethouder ben geweest. Op dit moment ben ik fractievoorzitter van onze Statenfractie.

In het dagelijks leven ben ik voorzitter van de branchevereniging Spelen en Bewegen. Een vereniging van ondernemers die de buitenruimte leuk maken en houden. Zelf hou ik ook erg van buiten wandelen en fietsen. Maar voor mijn werk ben ik vooral aan het vergaderen. Als ik ’s avonds een keer thuis ben, vind je me vaak lekker op de bank met een boek.

Wat mijn favoriete rode voorwerp is? Ik hou natuurlijk van rode rozen – dat kan niet missen. En de brandblusser is een goede tweede. Politiek gaat over het oplossen en voorkomen van problemen wat mij betreft. Liefst voorkom je brandjes, maar als die zich toch voordoen, is de brandblusser heel fijn!