bestuur/campagneleider

Eelco Tienstra

Penningmeester
Eelco Tienstra

Over Eelco Tienstra

Eelco Tienstra is campagneleider en penningmeester van de afdeling

Foto: Patrick Nagtegaal Fotografie

Waarom Partij van de Arbeid?

Ik weet het eigenlijk niet goed. Ik ben, ontdekte ik, al meer dan 25 jaar lid. Ik kan niet terughalen was de reden was om lid te worden. Ik kom wel uit een rood nest, maar of de verklaring zo eenvoudig is. Aan de andere kant: welke andere partij dan? De PvdA is de enige met een hart voor de gehele samenleving, niet alleen voor de een of andere achterban. In het beginselprogramma van de SDAP uit 1937: “opdat voor allen welvaart en bestaanszekerheid mogelijk worden, gelijke maatschappelijke voorwaarden tot ontplooiing der persoonlijkheid worden geschapen en het gemeenschapsleven kan opbloeien.” Nu zag men als voorwaarde het gemeenschapsbezit van de productiemiddelen, dat lijkt in enge zin niet nodig.

Waarom Delft?

Ik ben in Delft geboren en opgegroeid, en er ook nog gaan studeren. Mijn eerste baan was op Schiphol, wat niet echt een stimulans was om te verhuizen, ik woonde ook al lekker in Delft. Later wel eens overwogen om te vertrekken, maar het meeste werk is toch in de buurt. Na 20 jaar in het Centrum gewoond te hebben en nu in een buitenwijk, mis ik de binnenstad wel.
Delft is een groot dorp, met veel van de geneugten van de stad zonder de uitwassen ervan. En op de fiets ben je er ook nog een keer zo doorheen.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk als zelfstandig organisatieadviseur. Ik laat organisaties zich zo optimaal mogelijk organiseren. Het is zo leuk om zonder een cent extra uit te geven beter te presteren dan anderen, gewoon omdat je beter georganiseerd bent. Of het beginnen is van nieuw, verbeteren of puinruimen ik zorg dat het in orde komt. Van origine ben ik materiaalkundig ingenieur en heb gewerkt in de industrie, dienstverlening, logistiek, overheid, zorg, onderwijs. Eigenlijk alleen niet in de financiële sector.

 

 

Waar ben je naar op zoek?